logo
CC actors

Ljudböcker med viss dramatik

Kommentarer inaktiverade för Ljudböcker med viss dramatik

En författarinläst ljudbok som är lite mer än en vanlig inläsning genom innehållets inneboende dramatik.

Vandringsteater 22 september på Dunkers

Kommentarer inaktiverade för Vandringsteater 22 september på Dunkers

Viktiga händelser speglas i teaterform genom olika scener som ger både fakta och en fysisk upplevelse av vad som finns i utställningen.

Dramatikern Henrik Valentin har haft förmånen att välja historier. Skådespelaren Elin Kortesalmi är även regissör till denna vandringsteater.

Säsongssista kabarén i Gustavsberg

Kommentarer inaktiverade för Säsongssista kabarén i Gustavsberg

Onsdagen den 30 maj är det final för vårens uppskattade föreställningar av ”Kabaré Sjöutsikt sökes”. Elin Kortesalmi, Johan Rudebeck och Erik Skarby sprider smittsam humor från scenen i Victor Molino Sanchez regi. Henrik Valentin står för texterna.

Finalsång alla

Nya föreställningar i maj

Kommentarer inaktiverade för Nya föreställningar i maj

Erik o Eli n beskurnaErik Skarby och Elin Kortesalmi i numret om den oändliga kön hos Bostadsförmedlingen.

”Att få en bostad genom oss kan ta allt från ett par månader upp till 20 år eller mer. De flesta som får en bostad har en kötid på mellan 8 och 12 år. Den genomsnittliga kötiden 2017 var drygt 10 år.”

Köandet i Sthlm är ett tacksamt ämne att skämta om. I grunden dock väldigt allvarligt för de berörda.

”Kabaré Sjöutsikt sökes” ges som soppteater på Gustavsbergs Teater den 4, 9, 15, 23 och 30 maj kl 12.00. Soppan serveras från 11.45.

Biljetter genom Teater i Viken och Biletto

 

Skratt på skratt i Gustavsberg

Kommentarer inaktiverade för Skratt på skratt i Gustavsberg

Start E o J lowElin i ljus lowPå Gustavsbergs Teater har en helt ny verksamhet dragit igång. Teater i Viken bjuder nu på underhållande och välsmakande soppteater i form av ”Kabaré Sjöutsikt sökes”. På scen Elin Kortesalmi, Johan Rudebeck och Erik Skarby. Victor Molino Sanchez svarar för regin och Henrik Valentin har levererat texterna.

En timmas fartfylld kabaré på bostadstemat i en kommun (Värmdö) där det byggs i rasande tempo.

Nästa föreställning är tors 22 mars (utsåld) samt månd 26 mars (några kvar). Kabarén återkommer sedan i maj.

Start alla 2 low

Mäklare 2 low

 

Start för bostadskabaré i Stockholm

Kommentarer inaktiverade för Start för bostadskabaré i Stockholm

Vilket är bland de allra hetaste ämnena i Stockholm? Svar: bostäder och boende. Alla pratar om detta oavbrutet. Ibland handlar det om det egna letandet, flyttandet, trivseln eller vantrivseln. Ibland om andras.

Flyer Sjöutsikt

Därför ligger en ”Kabaré Sjöutsikt sökes” helt rätt i tiden. För det optimala boendet innebär någon form av utsikt över det våta; hav, sund, sjö, älv, flod…

Kabarén som får premiär som soppteater på Gustavsbergs Teater började som ”Kabaré Sundsutsikt sökes” på Helsingborgs stadsteater, den blev sedan soppteater. För några år sedan uppstod den som ”Kabaré Havsutsikt sökes” på Ribersborgs Kallbadhus i Malmö. Elin Kortesalmi var med i den första versionen och tar nu hand om några av sina paradnummer i den uppdaterade kabarén.Sundsutsikt alla 007

”Anpassad jul” på Youtube

Kommentarer inaktiverade för ”Anpassad jul” på Youtube

Skinka o sås 0538 lowKortfilmen (4 min 20 sek) ”Anpassad jul” ligger nu ute på Youtube (länk). Elin Kortesalmi gestaltar den ambitiösa kvinnan som helt anpassar julmat och firande efter gästernas preferenser så att ingen ska känna sig särbehandlad.Janssons 0528 low

Det är ursprungligen ett nummer från en av julkabaréerna Elin Kortesalmi, Beatrice Järås, Johan Ohlsson och Henrik Valentin gjorde på Helsingborgs stadsteater.Kabaret Hbg stadsteater

 

Hett tema i farsen ”I gott cellskap”

Kommentarer inaktiverade för Hett tema i farsen ”I gott cellskap”

Löpsedel skärm

Omvända trakasserier i skruvad fars

Kommentarer inaktiverade för Omvända trakasserier i skruvad fars

Logo cellskapI tider av ”Metoo”:

Polischefen sextrakasserar kommissarien i arresten å det grövsta. Skillnaden mot de vanliga könsrollerna är att chefen här är en kvinna och den underlydande en man. De gängse mönstren blir på det sättet ännu tydligare. När en kvinna beter sig som en man på grovt sätt avslöjas beteendet. Så är det i ”I gott cellskap”.

Inom alla branscher förekommer detta.

Pjäsen studsar mot alla möjliga ämnen som förtjänar och skärskådas och skrattas åt: Överdriven tro på plastikkirurgins välsignelse, religiös fanatism, maktkamp. Farsen är en helaftonspjäs med sex roller och en scenografi där fyra dörrar lever sitt eget liv.

Pressklipp001

Dramatiskt berättande om livsöden

Kommentarer inaktiverade för Dramatiskt berättande om livsöden

Affisch VästeråsHenrik Valentin turnerar nu med det gestaltande bildföredraget och framträdandet ”Ohälsan tiger still”. Närmast hos Medicinhistoriska sällskapet Westmannia i Västerås. Då kommer det tidigare sanatoriet Skogsfjället lite extra i fokus.

De livsöden som döljer sig bakom statistik och andra siffror är värda att lyfta fram.

Hur kunde det vara att skrivas in som 12-åring på ett sanatorium och sedan tvingas komma tillbaka två år senare. Och  åter bli utskriven med en säkerligen osäker framtid. När självläkning var enda botemedlet var tillfrisknandet höljt i dunkel.

Underlag för någon form av pjäs, kanske musikalisk berättarteater.

 

IMG_0703