logo
CC actors

Henrik Valentin har skrivit flera pjäser som väntar på att sättas upp. De påtagligt komiska och ofta drastiska inslagen kräver regissörer och ensembler som behärskar genren. Graden av humor och komik varierar stort mellan pjäserna och botten finns alltid verkligt allvar.

BLOMBERGS BESKA BESÖK, en fortsättning/uppföljning till succén BLOMBERGS FRANSKA FÖRSÖK. Här befinner sig makarna Blomberg på hemmaplan. När Hans mamma gör entré skruvas tempot och temperaturen upp. Perfekt att spelas som andra akt till det franska försöket.

BLOMBERGS ON THE BEACH, även denna pjäs är en fortsättning på ursprungspjäsen. Denna gång befinner sig makarna på semester på en strand som skulle varit solig men som nu är sval och blåsig. Då dyker två personer upp som varken Hans eller Elinor vill se på samma ställe.

BOSTAD.KOM.NU! En kabaré om boende som är intimt kopplat till framgångar och misslyckande i livet. Baserar sig på succén SUNDSUTSIKT SÖKES som gavs på Helsingborgs stadsteater som fri produktion och sedan följdes av HAVSUTSIKT SÖKES som spelades i Malmö på Ribersborgs Kallbadhus. Kan även fungera som hörspel/radioteater.

EN LIVAKTIG MAMMA. En skruvad, svart samt högaktuell komedi som är späckad med oneliners och spetsiga repliker. Om att lyckas och misslyckas när det gäller jobb, ekonomi och boende samt familjerelationer. När den lilla familjen tvingas sälja sin exklusiva bostadsrätt på grund av arbetslöshet, prisfall och höga räntor flyttar de med den vuxne sonen hem till hustruns mamma med kaos och konflikter som följd.

FLIDDER FLADDER, ett stycke musikteater för framförallt åldrarna 6 – 8 år samt för familjer. Komisk och fysisk med Johan Ohlssons medryckande musik.

HEM, SATANS HEM. En medelålders man besöker i smyg en äldre kvinna på ett äldreboende. Komiska orddueller med sting. Många möjligheter till eftertanke om att skaffa sig en plattform i livet.

I GOTT CELLSKAP. En fars på en polisstation. Spring i celldörrar, oväntade möten, strid på kniven (skalpellen). Repliker som virvlar och förvecklingar, förvecklingar.

INVÄRTES BRUK. På en bruksort blir tjänstemannen Torsten uppsagd. Han får ett erbjudande som kastar omkull hans uppfattning om klasstillhörighet och arbetsliv. Skruvat och tillspetsat.

I STILLHET. Vem äger rätten till en anförvants död och begravning. En verkligt tillspetsad och skruvad pjäs om oväntade sanningar och med drastiska inslag som utspelar sig i ett begravningskapell.

TRE KÖPSUGNA SYSTRAR. En fri tolkning av vad som egentligen är bakgrundshistorien när tre kulörta systrar i brun, grönt och gredelint samt en blå farbror shoppar ett par barn från en underhuggare. En version som riktar en humoristisk spark åt myter och schabloner.