logo
CC actors

Bröllopsfeber

På initiativ av Elin Johansson Kortesalmi och Johan Rudebeck skapades den musikaliska kabarén BRÖLLOPSFEBER. Ett virvlande potpurri av kända sånger varvas med nyskrivna texter till allra största del av Henrik Valentin.

Vid pianot satt den mångsidige Eric Skarby.

Ett par förbereder sig inför sitt bröllop som går av stapeln dagen efter. Då dyker det upp funderingar och minnen. Frågor om han verkligen är den rätte. Är hon det?

Föreställningen hade ursprungligen premiär på Mosebacke och har sedan spelats på bland annat Reginateatern i Uppsala, Hotell Blå Blom i Gustavsberg som sommarteater, hos några teaterföreningar samt vid abonnerade tillfällen på turné. Föreställningen finns i två varianter: två akter med mellanliggande paus och en version som är cirka en timma lång vilket gör att den till exempel passar som soppteater vid lunch. Den erbjuds nu teaterföreningar och andra arrangörer.

I november 2010 gavs föreställningen till och med som ”shoppingteater” på en nyskapad scen i Holmqvists Mode på Skånegatan i Stockholm.

Ett litet exempel är Henrik Valentins nyskrivna text till den kända väckelsesången ”Ovan där”. Här får ordet ovan en annan betydelse (den som saknar vana – sagt till dig som är ovan vid ordvitsar) och uttal. Refrängen i föreställningens version lyder:

Ovan är var oskuld i sin bädd
men med träning toppen blir beträdd
Du får dock förklara för din käre vän
så han hittar vägen framåt bättre sen