logo
CC actors

Havsutsikt sökes

Kabaré Havsutsikt sökes” är en rykande aktuell och musikalisk kabaré om jakten på utsiktsfullt boende, sköna pengar, fina fonder, glittrande hav, om tur och otur. För just en vy över vatten av något slag är extra eftersträvansvärt oavsett om det är åar, älvar, sjöar och hav. Spelades på Ribersborgs Kallbadhus i september 2014 med Birgit Carlstén, Henrik Valentin och Johan Ohlsson.

Henrik Valentin svarade för texten som till viss del baseras på ”Sundsutsikt sökes” som spelades uppemot 30 gånger på Helsingborgs stadsteater år 2000, året efter bomässan H99. Sedan kompletterades kabarén och byggdes ut med flera nya nummer.

”Havsutsikt sökes” bygger på den klassiska kabarétraditionen med kluriga texter i form av monologer, dialoger och sånger där orden är viktigare än ljudvolymen. Flera kända musikstycken har fått nytt och dråpligt innehåll.

Medverkande:
Birgit Carlstén som även var kabaréns regissör.
Henrik Valentin, även författaren och föreställningens producent
Johan Ohlsson komponerade ett antal nya sånger medverkade på dragspel och piano.

Spelplats var Ribersborgs Kallbadhus, ett perfekt ställe där scenen i caféet/restaurangen är så havsnära som det överhuvudtaget går att komma.

Spelperiod: 17, 18, 19, 24, 25 och 26 september 2014.

Scenografin hade skapats av Henrik Valentin tillsammans med Carl E Blomberg som svarar för kompletterade målning av Malmömotiv på loppistavlor från Sopstationen i Malmö.